Asansörde elektrik kesilmesinden dolayı veya asansörün arıza yapmasından dolayı içerisinde kalabilirsiniz. Asansörde kaldığımız zaman ; öncelikle panik yapmamalıyız. Şayet elektrik kesildiyse yeni sistem asansörlerde kurtaran sistemi vardır. Ve asansörü en yakın katına getirir. Buda 1-2 dakika sürebilir sakince beklemeniz gerekir. Asansörün eski olmasından veya kurtaran aküsünün boş olması sebebiyle asansör kurtarma yapmıyorsa asansörün içerisindeki alarm butonuna basıp bina görevlisine haber verebilirsiniz.
Şayet binada kimse yoksa veya alarmı kimse duymuyorsa asansörün içerisindeki bakım yapan firmanın numaralarını arayabilirsiniz. Ve bina adını söyleyerek içerisinde kaldığınızı söyleyebilirsiniz.
Bizim bakımını yaptığımız asansörlerde 15 dakika içerisinde yetkili servisimiz asansörde kalan kişiyi kurtaracaktır.
Aylık asansör bakım ücretiniz ne kadar ?
Aylık periyodik bakım ücretlerimiz binadaki asansörün cinsine (insan, sedye, yük vs..) ve durak sayısına göre değişir. Bu soruyu net bir şekilde cevaplamak gerekirse ; ancak asansörün keşfi gerçekleştirildikten sonra verebiliriz.
Asansörümüz kırmızı etiket aldı raporda güvensiz yazıyor , asansörü kullanabilir miyiz ?
Asansörünüzün kırmızı etiket alması her zaman kullanamazsınız anlamına gelmez. Buna ancak raporunuzdaki maddelere bakılarak net birşey söylenebilir. (Bazen asansördeki eksik etiketlerden vs. de kırmızı etiket alabiliyor. Bu da asansörünüzü kullanmanıza engel değildir.)
Binamızda merdiven boşluğu & havalandırma boşluğu var buralara asansör olur mu ?
Binanızdaki mimariye baktığımızda şayet asansör için gerekli minimum ölçüler kurtarıyorsa ve belediyeden gerekli izinler alındığı takdirde asansör olur. Hatta ve hatta montajını bizim yaptığımız 100 ü aşkın asansörümüz böyle..
Resmi tatillerde ve mesai saatleri dışında hizmet veriyor musunuz ?
Resmi tatillerde ve mesai saatleri dışında sadece nöbetçi arıza ekibimiz hizmet vermektedir.
Binamızda asansörün yapılabilmesi için uygun bir boşluğumuz yok , yine de asansör yapılabilir mi ?
Binanıza asansör yapılabilmesi için illa binanın içerisinde bir boşluğa gerek yoktur ve şayet mimariniz elveriyorsa dış cephedende asansör yapılabilir. Ancak dış cepheden yapılan asansörlere genelde belediye izin vermiyor. (Belediyeler arasında farklılıklar olup , izin veren belediyelerde var)
Asansör aşağıya düşer diye çok korkuyorum, asansörün düşme riski nedir ?
Türk ve dünya standartlarına göre yapılan asansörlerin düşme riski sıfırdır. Asansöre ait bir sürü güvenlik önlemi vardır. Şayet montajı standartlara uygun yapılmış asansörlerde en bilindik güvenlik önlemi frendir. Fren, kabinin istem dışı hareketinde asansörün aşağıya düşmesini engeller. Ve asansörde tek halat yoktur. Asansörün çeşidine göre halat sayısı ve kalınlığı değişkenlik göstermektedir. Fakat halatların hepsini kesseniz dahi asansör aşağı düşmez çünkü kabin freni asansörü askıda tutar ve aşağıya düşmesini engeller.
Bir asansör devamlı neden bozulur ?
Asansör yaklaşık 800 kalem malzemenin birleşmesiyle oluşan bir sistemdir. Gerek güvenlik komponentleri gerek kullanılan özel sistemlerin çok olması sebebiyle asansörün farklı kalemlerinden arıza gelebilir. İyi montajı yapılmayan veya kullanımdan kaynaklı arıza da gelebilir.